De 4 meest sportieve familiefestivals van deze zomer!

België is gekend voor zijn vele festivals, maar wist je ook dat hier ook veel familiefestivals tussen zitten? Wij selecteerden voor u meteen de 4 sportiefste!

1. Sfinks Mixed (25 - 28 juli)

Sfinks Mixed brengt zoals elk jaar een groot en divers programma waarin iedereen zich thuis voelt. De kleinsten hebben er hun eigen festival in de kidz village. Daar kan je danslessen volgen, muziek maken of rinkelbommen knutselen. Er is zelfs een zwembad, wat ideaal is bij dit weer!


2. Cirque Plus (12 - 14 juli)

Op 12 juli zwaaien de poorten van het Grootseminarie in Brugge open voor Cirque Plus. Artiesten uit binnen– en buitenland brengen drie dagen lang circus van de bovenste plank. Humor, acrobatie, spektakel, emotie en heel veel sfeer lopen als een rode draad door dit gratis circusfestival. En oh ja, er is ook een reuzezomerterras!

3. Dranouter (2 - 4 augustus)

Festival Dranouter is één groot speelparadijs voor de kleinsten. In de namiddag moet je vast en zeker in de 'Palaca-tent' zijn, maar ook wie buiten op het festivalterein op ontdekkingstocht gaat botst op kindvriendelijke acts, bizarre fanfares en gekke speeltoestellen. Overnachten kan op de gezinscamping en jonge moeders kunnen terecht in de babybar.

4. Mira Miro Festival (19 - 23 juli)

MiraMiro is een Gents festival aan de Sint-Baafssite dat geliefd is om zijn eigenzinnige mix van straattheater, circus en poëzie. De perfecte kindvriendelijke oplossing voor de Gentse Feesten!


Vind nog meer leuke festivals op de website van Uit met Vlieg!