Het verhaal

Ga op tocht en versla Valmir de Vampier en zijn vleermuizenleger!

Valmir de Vampier heeft zijn vleermuizenleger los gelaten en wil de wereld veroveren.
Ben jij sterk genoeg om alle vleermuizen te verjagen en Valmir de Vampier te verslaan?

Ga op pad en verzamel alle pompoenen, want van pompoenen word je sterk. 
Breng alle opdrachten tot een goed einde en vecht onderweg tegen het vleermuizenleger van Valmir. Lukt het jou om alle vleermuizen te verjagen, dan geraak je tot bij Valmir de Vampier.

Lukt het jou om Valmir te verslaan?

Hoe werkt het?

Je kan kiezen om de Bibberjacht als een vrije of een georganiseerde activiteit aan te bieden

  • Vrije activiteit
    Je bezorgt jouw leden informatie over de Bibberjacht-app via mail of nieuwsbrief, jouw (afdelings)website of sociale media. Gezinnen kunnen op onze website de app downloaden en vrij gebruiken op hun eigen wandeling.

  • Georganiseerde activiteit
    Je stippelt een wandeling uit van 3 kilometer. 
    Bij de start van de wandeling vraag je elke deelnemer om de bibberjacht-app te downloaden en op te starten. De deelnemers volgen jouw uitgestippelde parcours en krijgen in de app om de 200 meter een opdracht (in AR). In totaal moeten er 15 opdrachten worden volbracht (en 3 kilometer worden gewandeld). Op het einde van de tocht verschijnt Valmir de Vampier (in AR) en probeert de deelnemer Valmir te verslaan.

De bibberjacht is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

Download de Bibberjacht-app en ga op pad!

Wandelen in augmented reality

Maak van jouw Halloweenwandeling een échte bibbertocht met de Bibberjacht-app van Familie Fit!

Met de Bibberjacht-app ga je in ‘augmented reality’ (AR) op zoek naar pompoenen en vleermuizen. Onderweg krijgen de spelers-gezinnen opdrachten die ze tot een goed einde moeten brengen, om uiteindelijk (in AR) Valmir de Vampier te verslaan.

Wat is augmented reality?

Augmented Reality (AR) wordt in het Nederlands ook wel toegevoegde realiteit genoemd. Je ziet de wereld met een extra laag informatie er overheen. Door het gebruik van een AR-toepassing, bijvoorbeeld een app op je telefoon, voeg je informatie toe aan de ‘echte’ wereld. Wat je ziet is dus een combinatie van de echte wereld, verrijkt met virtuele figuren.

Zo zal je met de bibberjacht-app tijdens je wandeling de omgeving kunnen 'scannen' met je smartphone en verschijnen er (virtuele) pompoenen die je moet verzamelen en vleermuizen die je moet verslaan.

Deze app werd ontwikkeld in samenwerking met Moonmonster, met de steun van Sport Vlaanderen.