Maak je eigen pijl & boog

+ 30 minuten

van 01-10-2020 tot 31-10-2020

Tijdens de herfst vind je in het bos of park heel wat takken op de grond. Zoek een geschikte tak voor je boog en enkele takjes als pijlen. Trek naar buiten en haal de Robin Hood in jou naar boven.

Maak je eigen katapult of boog

  • Zoek een Y-vormige tak in het bos. Knip een elastiek door twee en knoop de uiteinden aan de tak vast. Je katapult is klaar voor gebruik. Zoek een steentje of denappel en schiet hem zo ver mogelijk weg. Zorg er wel voor dat er geen mensen of dieren in je buurt staan.
  • Voor je eigen boog zoek je een lange tak die niet breekt als je hem buigt. Neem een touw dat korter is dan de tak en knoop de uiteinden van het touw vast aan de uiteinden van de tak. Zoek nog een tak die je kan gebruiken als pijl en je kan schieten zoals een echte Robin Hood.

Spelletjes

  • Zet een paar dennenappels naast elkaar op een verhoogje (tafel, boomstronk, …). Probeer de dennenappels af te schieten met je eigen gemaakte katapult of boog. Hoeveel beurten heb jij nodig om alle dennenappels er af te schieten?
  • Hang een emmer aan een tak. Lukt het jou om met je katapult de steentjes in de emmer te schieten? Landen jouw pijlen in de emmer?
  • Hang een krantenvel of handdoek op aan de tak van een boom. Hoeveel beurten heb jij nodig om het voorwerp te raken met je katapult of boog?

Nog inspiratie nodig? Neem een kijkje op onze Pinterest-pagina voor nog meer ideetjes.

Andere actieve uitdagingen

Speel een Herfstig spelletje Bos-BINGO!

+ 60 minuten

van 01-10-2020 tot 31-10-2020

Ga op paddenstoelentocht!

+ 30 minuten

van 01-10-2020 tot 31-10-2020

Doe mee en word ook een Familie Fit

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen.
Maak je Familie Fit-profiel aan en wordt, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

Doe mee