Speel megasnel een waterspel en WIN!

+ 30 minuten

van 01-07-2021 tot 31-07-2021

Met water spelen is altijd leuk: in bad lekker spetteren, als het regent met je schoenen door de plassen lopen en uiteraard op zwoele zomerdagen lekker spelen met water!

Speel megasnel, een waterspel!

Familie Fit verzamelde enkele leuke waterspelletjes die je samen met de kinderen kan spelen.

  1. Waterestafette: iedereen heeft een beker. Vul één beker met water. Ga achter elkaar staan en bepaal de eindmeet. De speler vooraan de rij heeft de gevulde beker vast en giet die boven het hoofd achterwaarts uit naar de volgende speler die het water met zijn beker probeert op te vangen. Deze speler giet op zijn beurt het water over naar de beker van de volgende speler, enz. Heb je jouw beker leeg gegoten dan sluit je achteraan de rij aan. Hoeveel water blijft erover als je de eindmeet hebt gehaald?
  2. Natte spons-bal: verzamel al je sponzen en maak ze goed nat. Eén speler heeft een emmer vast. De andere spelers proberen, vanaf de werplijn, de sponzen in de emmer te gooien.
  3. Flessenvoetbal: vul 2 flessen met water en maak 2 ploegjes. Met een bal probeer je de fles van de tegenpartij omver te trappen. Voorkom dat jouw fles geraakt wordt, want de ploeg wiens fles het eerste leeg is, verliest de flessenvoetbalmatch!
  4. Liedjes gorgelen: verdeel je in 2 ploegen. Eén ploeg gorgelt een liedje met een beetje water in de mond. De andere ploeg moet binnen de minuut raden welk liedje het is. Elk goed antwoord levert een punt op.
  5. Waterbeelden: ga voor een muur staan en beeld je favoriete sport uit. Laat je mama of papa jou (en de muur achter je) nat spuiten en ontdek je droge standbeeld op de natte muur.

In onderstaande filmpjes vind je zeker nog andere leuke waterspelletjes!

Waterspelletjes voor peuters - spetter spat in bad
Zomers plezier met Juf Lieve en haar kids!
© Juf Lieve
Enkele leuke én natte ideeën van VTM Kids

Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem dan een kijkje bij de beweegtips op ons Pinterest-bord!

Maak je nat & win!

Speel waterspelletjes met je gezin en maak kans op een zalige zeepjesbox, geschonken door Kinderpartybox. Met de zeepjes-knutselbox kan je zelf een aantal kleurrijke, lekker ruikende zeepjes maken.

Hoe kan je deelnemen?

Claim deze uitdaging via de rode knop 'claim uitdaging'.

Stuur ons je 'natste' foto via mail door of post een leuke foto op Facebook of Instagram met #familiefit #waterspelletjes @gezinssportvlaanderen.

Deelnemen kan van 1 juli t.e.m. 31 juli 2021, tot 23u59.

Uit alle inzendingen loten we 1 winnaar die een zalige zeepjesbox thuis krijgt toegestuurd. De winnaar wordt persoonlijk ingelicht.

Maak een Familie Fit profiel aan en blijf op de hoogte van alle uitdagingen en tips

Doe mee en word ook een Familie Fit

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen.
Maak je Familie Fit-profiel aan en word, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

Doe mee