Is een sportkamp een ideale activiteit voor mijn kind?

Hoe vullen jouw kinderen de zomervakantie in? Een weekje bij oma en opa? Gaan spelen bij vriendjes? Of toch liever op kamp?

Een sportkamp is een prima activiteit om een vakantie in te vullen. Een sportkamp is vaak de ideale kans om je kind op een speelse wijze in contact te laten komen met nieuwe sporten.

Hoe kies je een geschikt sportkamp voor je kind?

Hier zijn een aantal kenmerken van goede sportkampen voor kinderen:

  • Plezier is altijd belangrijker dan competitie.
  • Er worden verschillende activiteiten beoefend die je kind een brede waaier aan vaardigheden aanbieden. Probeer zeker voor kinderen onder de twaalf jaar kampen te vermijden waar er maar op één sport wordt gefocust. Een kind heeft nood aan een brede waaier van vaardigheden.
  • Veiligheid en supervisie: vraag naar de maatregelen die worden getroffen om het sportkamp veilig te houden en op welke manier de activiteiten van de kinderen worden gesuperviseerd door een volwassene. Dit is erg belangrijk om incidenten te voorkomen. Vraag ook of en welke verzekeringen er in het inschrijvingsgeld voor het sportkamp zijn inbegrepen. Dit kan je een heleboel kopzorgen besparen op het ogenblik dat er iets fout loopt.
  • In welke leeftijdsgroepen worden de kinderen opgedeeld? Kan je kind sporten met voldoende kinderen van zijn of haar leeftijd of niveau?
  • Wat zijn de voorziene activiteiten in geval van slecht weer? Zijn deze activiteiten ook aangepast aan de leeftijd van je kind?
AFYA, de jeugddienst van de Gezinsbond, biedt tal van omnisport- en speelkampen, in combinatie met andere thema's zoals Franse taal, techniek & multimedia of dierverzorging. Je vindt alle jeugdkampen op www.afya.be.