Over Familie Fit

Welkom bij de actiefste familie van Vlaanderen, de Familie Fit!

Op deze website vind je tips, inspiratie en sportieve gezinsuitdagingen om met je gezin - (groot)ouders en kind(eren) samen - te sporten en te bewegen.

De beweegtips zijn ingedeeld per leeftijd (o.a. baby, peuter, kleuter, ...) en per thema (vb. buiten spelen, wandelen, uitdaagspelletjes, ...). We vullen de lijst met tips regelmatig aan.
Heb je zelf een gezinsvriendelijk initiatief ontdekt of bied je een sportief product of dienst aan op maat van gezinnen? Laat het ons zeker weten via mail.

Bij de gezinsuitdagingen vind je concrete tips en materialen om thuis actief mee aan de slag te gaan. Familie Fit daagt je uit in tal van activiteiten, van de LOLympische Spelen over knuffelturnen tot de 'Binnen de minuut'-sportchallenge.

Samen bewegen: leuk en belangrijk!

Voldoende bewegen heeft een positief effect op het zelfvertrouwen en zorgt voor een positieve ingesteldheid. Het bevordert zowel de algemene gezondheid als de mentale en sociale ontwikkeling.

Voldoende bewegen: hoeveel is dat dan?

Je ‘moet’ genoeg bewegen: dat advies hoor je overal. Maar weinigen zeggen erbij wat ‘genoeg’ is. Gezond Leven plakte er met de bewegingsdriehoek cijfers op, zodat je precies weet wat je te doen staat. Voor alle leeftijden geldt de regel: beweeg het grootste deel van de dag licht intensief.

Voor kinderen is het nóg belangrijker om voldoende te bewegen, te sporten en te spelen. Door met andere kinderen te spelen leren ze omgaan met regels, met winst en verlies en leren ze nieuwe vrienden te maken. Het belangrijkste echter is dat kinderen plezier beleven aan sporten en bewegen.
Als (groot)ouder kan je mee bijdragen aan deze plezierbeleving.
Maak tijd om als gezin samen te bewegen! Het verstevigt de onderlinge banden, het is plezant en je geeft als ouder het goede voorbeeld!

De bewegingsdriehoek en bijhorende beweegnorm werden als uitgangspunt gebruikt voor de invulling van het beweegprogramma Familie Fit.

Blijf op de hoogte met je persoonlijke Familie Fit-account

Wil je graag bijhouden hoeveel jij en je gezinsleden dagelijks hebben bewogen?
Of wie van je gezin de voorbije week het meeste heeft gesport?
Zoek je wat motivatie om te blijven bewegen en blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en gezinsuitdagingen?

Maak dan je eigen Familie Fit-profiel aan!

Als gezinshoofd kan je meerdere gezinsleden toevoegen en de beweegactiviteiten van alle gezinsleden opladen in één familieprofiel. Je krijgt per gezinslid een overzicht van zijn/haar beweegminuten en kan nagaan wie er wekelijks het meest actief is geweest.

Bovendien kan je virtuele medailles verzamelen in jullie trofeeënkast. Er zijn er meer dan 30 om te verzamelen. 
Hoe hoger het aantal verzamelde beweegminuten, hoe meer medailles er zullen verschijnen. Elke medaille heeft bovendien een leuk wist-je-datje.
Wist je bijvoorbeeld dat het wereldrecord touwtjespringen op naam staat van een Amerikaan? Hij sprong maar liefst 33 uren en 20 minuten, zonder te stoppen. Straf è!

In dit filmpje tonen we jou stapsgewijs hoe je een Familie Fit-profiel kan aanmaken.

Doe mee met Familie Fit!

Connectie met Strava of Google Fit!

Via de Google Fit- of Strava-app kan je jouw sportieve prestaties, zoals wandelen, lopen of fietsen, automatisch registeren en opslaan.
Connecteer met Google Fit of Strava en laad je activiteiten automatisch op naar je Familie Fit-profiel.

Je maakt een account aan op één van deze apps en voegt via je Familie Fit-profiel een connectie toe. Alle activiteiten die door de app worden geregistreerd, komen zo automatisch in je Familie Fit-profiel terecht. Werk steeds met hetzelfde mailadres voor je verschillende accounts.

Bekijk hier het instructiefilmpje om connectie te maken met Strava.

Familie Fit is een initiatief van Gezinssport Vlaanderen, sportdienst van de Gezinsbond, en werd gerealiseerd met de steun van Sport Vlaanderen en Vayamundo.

 

Gezinssport Vlaanderen
Arduinkaai 16
1000 Brussel