Voor organisaties

Gezinsvriendelijke sportactiviteiten in jouw afdeling of gezinssportclub?

Ben je op zoek naar een gezinsvriendelijke sportactiviteit waar jong en oud aan kan deelnemen?

Dan ben je bij Gezinssport Vlaanderen aan het juiste adres. Als afdeling van de Gezinsbond of aangesloten Gezinssportclub kan je bij ons terecht voor een aantal kant-en-klare activiteiten of materiaalkoffers. Met onze Familie Fit activiteiten kan je op een eenvoudige manier zelf een sportieve activiteit organiseren voor gezinnen, grootouders en kleinkinderen.

Op stap met ridder Flo en jonkvrouw Isi

‘Gewoon’ wandelen gaat (jonge) kinderen vaak al snel vervelen. Om jouw wandeling eenvoudig een kindvriendelijke toets te geven, heeft Gezinssport Vlaanderen een kant en klare Riddertocht ontworpen met leuke doe-en zoekopdrachtjes.

Prijs: 50 euro

Meer informatie over de ridderwandeling

WK Loopfietsen wordt in 2024 het EK Loopfietsen

Laat peuters en kleuters op een speelse manier de koers beleven! Organiseer het EK Loopfietsen, een gezinsvriendelijke fietsactiviteit voor de allerkleinsten. Deelnemen kan vanaf de leeftijd van 1,5 tot 6 jaar.

Prijs: vanaf 60 euro

Klik verder voor meer informatie

Familie Fiets-o-meter

Bij de Familie-Fiets-o-Meter kan je individueel, in gezinsverband of in groep je fietsvaardigheden testen bij verschillende ‘fietsstations’. Maak er een leuke fietstocht van of tover het dorpsplein om tot een fietsparcours.

Prijs: 50 euro

Aan de slag met de Familie Fiets-o-meter

Workshop Kijk, ik fiets

'Kijk, ik fiets!' is een project van Sportwerk Vlaanderen om jonge kinderen vanaf 3,5 jaar op slechts drie uur tijd te leren fietsen op twee wielen. Een ideale workshop voor ouders en kleuters die klaar zijn om zelfstandig te fietsen.

Prijs: 300 euro

Meer informatie over deze unieke fietsworkshop!

Workshop Knuffelturnen

Knuffelturnen is een plezierige manier van bewegen voor peuters en kleuters, van 1,5 tot 6 jaar, samen met één van hun (groot)ouders. Exclusief voor afdelingen van de Gezinsbond en aangesloten Gezinssportclubs!

Prijs: 150 euro - 60 euro tussenkomst via Gezinsbond

Klik verder voor meer informatie

Workshop Dansen met je peuter

Tijdens deze workshop worden een aantal peuterdansen aangeleerd die de deelnemers thuis kunnen verderzetten. Doelgroep: peuters van 2 en 3 jaar, samen met hun mama, papa, oma of opa. Exclusief voor afdelingen van de Gezinsbond en Gezinssportclubs!

Prijs: 125 euro - 60 euro tussenkomst via Gezinsbond

Meer informatie over deze workshop

Familie Fit beweegkoffers

Je hebt de keuze uit 5 beweegkoffers: 'Vlaamse Kermis'-activiteiten, new games, reuze gezelschapsspelen, fun games en sport games. Bij elke activiteit hoort een kijkwijzer met speluitleg.

Prijs: vanaf 65 euro

Meer info over de Familie Fit Koffers

Familie Fit Paascluedo

Wie heeft het paasmandje van de Paashaas gestolen? Speel de Familie Fit Paascluedo en ga op zoek naar de eitjesdief!
De Paascluedo bestaat uit regenbestendige verstopkaarten en invulbladen voor de deelnemers. Exclusief voor afdelingen van de Gezinsbond en Gezinssportclubs!

Prijs: 22 euro

Meer informatie over de Paascluedo

Lichtjeswandeling 'Tot de maan & terug'

Stippel een wandeling uit met onze reflecterende pijlen en stickers in de vorm van sterren en een maan. Gezinnen gaan met de zaklamp op zoek naar de pijlen en volgen de sterrenstickers... tot aan de maan!

Prijs: 70 euro

Aan de slag met de lichtjeswandeling

Volksspelen

Gezellig bezig zijn voor alle leeftijden, nog steeds een trekpleister voor jong en oud!

Wij beschikken over negen sets oude volksspelen. Elke set bevat een twaalf- tot vijftiental spelen, waaronder een aantal tafelspelen (bv. sjoelbak, tafelkegelen, toptafel, ...) en bolspelen (bv. krulbol, vloerbol, pierbol,...), maar ook spelen als steltlopen of hoefijzerwerpen.

Aanvraag & tarieven