Griezeltellen

Gezinssport Vlaanderen en Sport Vlaanderen organiseren elk jaar een Grote Griezeltelling om de Vlaamse griezelpopulatie in kaart te brengen.

Wij rekenen ook dit jaar op jullie hulp om alle griezels in jouw gemeente in kaart te brengen. Ga op pad met onze Griezeltelkaart en tel hoeveel vampieren, skeletten, pompoenen, heksen en spinnen je op jouw griezelwandeling tegenkomt.

Doen jullie mee aan onze tweede Grote Griezeltelling, van 23 oktober t.e.m. 7 november?

Hoe werkt het?

Hang een Griezel-kleurplaat voor je venster of versier je huis of (voor)tuin met Halloween-versiering.

  • Download hier de kleurplaat van de heks
  • Download hier de kleurplaat van de pompoen
  • Download hier de kleurplaat van het skelet
  • Download hier de kleurplaat van de spin
  • Download hier de kleurplaat van de vampier

Ga op pad met onze Griezelkaart en tel hoeveel skeletten, pompoenen, heksen en spinnen je op jouw griezelwandeling tegenkomt.

Download hier jouw Griezelkaart. 

  • De kleurplaat kan je inkleuren en aan je deur of venster hangen. We beschikken over verschillende Halloween-kleurplaten: een vampier, een heks, een spin, een skelet en een pompoen.
  • Andere gezinnen kunnen deze kleurkaarten zoeken tijdens hun wandeling. Je kan ook andere Halloween-versiering ophangen aan je huis of zelf een Halloween-knutselwerkje knutselen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een Halloween-pompoen, plezier gegarandeerd! 
  • Met de Griezelkaart ga je op pad. Op de telkaart kan je het aantal Griezels in jouw buurt noteren. Ga je op een georganiseerde Halloweenactiviteit? Vergeet dan ook zeker niet jouw Griezelkaart mee te nemen en het aantal Griezels te tellen. 

Doe mee en win!

Gezinnen die deelnemen aan het Griezeltellen en ons uiterlijk zondag 7 november een griezelige foto bezorgen van hun wandeling, maken kans op 1 van de 10 sportpakketten t.w.v. 100 euro.

Deelnemen kan door een foto op te sturen naar gezinssportvlaanderen@gezinsbond.be of te posten op sociale media met de hashtag #griezeltellen tot uiterlijk 7 november, 23u59.

Winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 10 november! 

De eerste Grote Griezeltelling was een groot succes!

In aanloop naar Halloween gingen gezinnen in heel Vlaanderen op zoek naar Griezels in hun buurt. We riepen heel Vlaanderen op om hun huis te versieren met een pompoen, vampier, skelet, heks, spin of een andere griezel. Zo werd het een leuke zoektocht voor de kinderen om alle Griezels in hun buurt in kaart te brengen.

Er werden duizenden Griezels geteld en meer dan 150.000 kleurplaten gekleurd. We ontvingen meer dan 800 foto's van families die gingen Griezeltellen en kwamen zelfs in het VTM Nieuws en Karrewiet-journaal!

Enkele sfeerbeelden van vorig jaar

Bekijk hieronder het Griezeltellen op het VTM Nieuws!

Griezeltellen is een initiatief van Gezinssport Vlaanderen, sportdienst van de Gezinsbond, i.s.m. Sport Vlaanderen.