Sint- en Pietchallenge

+ 30 minuten

Actief met Sint & Piet! Lukt het jou om alle Piet-opdrachten tot een goed einde te brengen? Word jij de Superknecht van Sinterklaas?

Opdracht 1 - lopen op het dak

Zoek een veilige stoeprand, een omgevallen boomstam of gewoon een lijn op de grond (vb. washi tape op de keukenvloer) en balanceer zoals de Sint, Slecht-Weer-Vandaag en PakjesPiet naar de overkant (op de nok van het dak). Wie bereikt de overkant, zonder het evenwicht te verliezen?

Opdracht 2 - pakjes gooien

Gooi een (mooi ingepakt) kartonnen doosje of pakje:

  • In de lucht en tracht het terug te vangen
  • Naar elkaar tijdens een 'stop de band'-ronde. Wie het pakje vast heeft als de muziek stopt, verliest het spel. Of beter nog, wint het pakje!
  • In de juiste 'schoen' (vb. alle groene pakjes in de groene wasmand, alle witte pakjes in de witte,...)

Opdracht 3 - paardenrace

Neem een veegborstel of lange stok tussen je benen en galoppeer zoals Slecht-Weer-Vandaag door het huis, de tuin, in het bos,...

Opdracht 4 - Piet zegt

Piet zegt! Een variant op het het commando-spel 'Simon says'! Zeg: Piet zegt… springen! Iederen moet springen. Maar pas op: als je geen ‘Piet zegt’ hoort, dan mag je juist NIETS doen! Zeg bijvoorbeeld: 'Zwaaien!' Diegene die dan toch zwaait, is ‘af’. Lekker veel bewegen! Springen, zwaaien, wiebelen, draaien, dansen, boksen, strooien, etc.

Opdracht 5 - Beweeg mee met ons Sinterklaasverhaal!

Hij komt, hij komt, … bereid jouw kroost voor op de komst van de Goedheiligman met het Sinterklaas Beweegverhaal: ‘Waar is het boek van Sinterklaas?’ Een interactief voorleesverhaal met leuke doe- en beweegopdrachtjes. Helpt jouw kroost de Pieten om het Boek van Sinterklaas terug te vinden, zodat alle cadeautjes op tijd kunnen ingepakt worden?

Je kan het beweegverhaal hier downloaden.

Opdracht 6 - zing uit volle borst het Kniktieklaas-lied

Maak een Familie Fit profiel aan en blijf op de hoogte van alle uitdagingen en tips

Doe mee en word ook een Familie Fit

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen.
Maak je Familie Fit-profiel aan en word, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

Doe mee