3 apps die je kind laten bewegen in de buitenlucht!

Iedereen kent ongetwijfeld wel Pokémon Go, maar wist je dat er ook nog vele andere apps bestaan die je kind al spelend het bos of het park insturen? Familie Fit selecteerde de 3 leukste apps!

1.   Los in 't Bos

Los in ’t Bos is een leerrijk spel voor kinderen van 9 tot 12 jaar, waar je stropers moet vangen om punten te verdienen. Je krijgt telkens een virtuele opdracht (“loop 50 meter verder” of “loop 30 meter terug”) en door het oplossen van meerkeuzevragen groeien je bosdieren telkens een beetje meer. Helemaal gratis én offline beschikbaar, dus je hoeft er je mobiele data niet voor (op) te gebruiken!

2.   Troovie

Met deze app kan je vanaf nu je eigen virtuele speurtocht maken. Start in het park of in het bos, stippel een route uit, en laat je kinderen een fantastisch avontuur beleven! Je kan je een eigen prijs en opdrachten kiezen, of gaan voor een kant-en-klare opdracht zoals “Op stap met Fred & Ed”. De Mini Speurtochten zijn gratis, maar voor de langere tochten moet je wel betalen.


3.   Wokamon

Wie kent er nog de goede oude Tamagotchi, het virtuele diertje dat tijd en aandacht nodig had om te overleven? Wel, nu –  meer dan 20 jaar later – is er een vernieuwde versie!

Wokamon is een virtueel huisdierenspel én stappenteller dat je uitdaagt om Wokamons te voeden, te laten groeien en te verzamelen. Elke stap die je zet, wordt omgezet in energie. Hoe meer je kinderen bewegen, hoe verder ze dus ook de magische Woka-werelden kunnen verkennen! Help een handje mee als ouder, en je zult merken dat ook jij het moeilijk zult krijgen om stil te blijven zitten.