5 stretch-tips voor op skivakantie!

Met koude, stramme spieren een piste afduiken, is zonder meer om problemen vragen. Ga je binnenkort op skivakantie? Bekijk dan zeker eens deze 5 handige stretch-tips!

Oefening 1: schouders en borst

Armen op schouderbreedte achter de rug, met sticks in de handen. Breng de armen omhoog tot je een rek voelt in armen, schouders en borst. Houd de borst vooruit en de kin ingetrokken.

Oefening 2: schouders, borst en polsen

Kruis de vingers in mekaar boven je hoofd. Druk de armen een beetje naar achter en omhoog met de handpalmen opwaarts gericht. Voel de rek in armen, schouders en bovenste deel van de rug. Adem rustig door.

Oefening 3: kuiten

Schuif beide ski’s voor- en achterwaarts uit mekaar, leun op je skisticks.Buig het voorste been en houd het achterste gestrekt. Breng langzaam je bekken voorwaarts en zorg ervoor dat de hiel van het gestrekte been op de grond blijft. Voel de rek in de kuit en de achillespees.

Oefening 4: hamstrings

Zelfde uitgangshouding als in oefening 4.Buig voorover en raak de skilatten (of de zijkant indien minder lenig), maar houd de knieën lichtjes gebogen. Houd ook de knieën gebogen als je overeind komt.Als je de handen niet tot aan de ski’s krijgt, steun dan op de skisticks.

Extra oefening: adductoren!

We suggereren nog een extra oefening voor de adductoren. In spreidstand zijwaarts. Buig lichtjes je linker knie terwijl je rechter been gestrekt blijft. Bewaar je evenwicht door op de stick te steunen. Voel de rekking aan de binnenkant van het gestrekte been (adductoren).

(Tips van gezondheid.be)