7 tips om dagelijks te bewegen

Werken, koken, taxi spelen voor de kinderen, (groot)ouders bezoeken... Er blijkt niet veel tijd meer over om ook nog voldoende te bewegen en sporten. Familie Fit geeft je tips om dagelijks te bewegen.

Familie Fit heeft een paar handige tips om jou en je gezin aan het bewegen te krijgen!

  1. Probeer te bewegen waar je kan. Maak van beweging een vaste waarde binnen je levensstijl. Dit wil niet zeggen dat je 20km naar je werk moet joggen, maar je kan wel je auto een paar honderd meter van je werk parkeren of eens een tramhalte vroeger afstappen van waar je moet zijn. Zoek naar momenten op je dag waar je veel stilzit en probeer hierbij te bewegen. Heb je een zittend beroep? Ga dan eens kopiëren bij de collega's op het ander verdiep. Of telefoneer staand. Zoek waar beweging zonder al te veel moeite een meerwaarde kan zijn voor jou.
  2. Stel een realistisch doel op. Hou jezelf niet voor de gek door plots 5x per week te gaan sporten. Hou rekening met alle andere activiteiten en pin een beweegmoment in waar je zeker bent dat het haalbaar is. Begin met 1x sporten per week. Kan je dat 8 weken volhouden? Proficiat, dan kan 2x per week een sportmoment inlassen.
  3. Zet sport in je planning. We doen allemaal graag impulsieve dingen. Maar om een gezonde levensstijl op te bouwen, is het belangrijk om regelmaat te creëren. Daarom plan je sport best in je agenda. Zo is het makkelijk om een overzicht te bewaren en indien nodig je (onrealistische) planning te herzien.
  4. Een schema is altijd handig! Maak een schema van wat je gaat doen en wat je effectief gedaan hebt. Zo zie je perfect je vorderingen, wat een grote motivator kan zijn.
  5. Vlot het niet meteen om te bewegen? Splits dan je schema op in kleine stukjes en zie hoe het dan loopt. Gaat het net heel goed? Dan kan je proberen om er een stukje bij te doen. Hier is en blijft de gouden regel, neem kleine stappen.
  6. Hou het spannend. Probeer eens iets nieuws...
  7. (Ver)ken je obstakels.