Deze 5 buitenspeeltuinen zijn zeker een bezoekje waard!

Zin om je dit weekend met je kind(eren) uit te leven op de glijbaan, schommel, wipplank of klimtoren? Wij selecteerden speciaal voor jou de 5 tofste buitenspeeltuinen van Vlaanderen!

1. Avontuur in de Keiheuvel (Antwerpen)

De speeltuin staat boordevol eigentijdse speeltoestellen: een klautervliegtuig met kabelbaan, een gedurfd hindernissenparcours, een klimtouwenparadijs, een aangepast peuterhoekje, … In de buurt van de speeltuin is er ook een fraaie kinderboerderij.


2. Hangtime in Oostende (West-Vlaanderen)

1.000 vierkante meter trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten. Naast de gewone trampolines zijn er heel wat extra's: basketkorven, trampolines voor dodgeball, foampits,...


3. Koning Boudewijnpark in Jette (Brussel)

In het Jetse Koning Boudewijnpark kan je genieten van maar liefst 3 verschillende speeltuinen die je allemaal tijdens een mooie wandeling of fietstocht kan ontdekken. Waterspelletjes, palen beklimmen en een tokkelbaan afglijden, het kan allemaal!


4. Speelbos Everzwijnbad in Oud-Heverlee (Vlaams-Brabant)

In het Meerdaalwoud kun je volop ravotten in het Everzwijnbad: een avontuurlijke speeltuin met een reuzenmikado, puzzelbomen, klimpalen, een houten slang van wel 30 meter lang, een griezelig hoge klimbrug en veel meer. Of kampen bouwen in kruinen van omgewaaide bomen!


5. Bosland in Hechtel-Eksel (Limburg)

Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar kinderen de baas zijn. Ouders mogen ook mee, maar alleen als ze braaf zijn.


Nog meer speeltuinen die een bezoekje waard zijn vind je op Uit met vlieg.