Ga mee op Bibberjacht!

Maak van jouw wandeling een échte bibbertocht met de Bibberjacht-app van Familie Fit! Met de Bibberjacht-app ga je in ‘augmented reality’ (AR) op zoek naar pompoenen en vleermuizen.

Op bibberjacht! Wie durft?

Valmir de Vampier heeft zijn vleermuizenleger los gelaten en wil de wereld veroveren. Ben jij sterk genoeg om alle vleermuizen te verjagen en Valmir de Vampier te verslaan?

Ga op pad en verzamel alle pompoenen, want van pompoenen word je sterk.

Breng alle opdrachten tot een goed einde en vecht onderweg tegen het vleermuizenleger van Valmir. Lukt het jou om alle vleermuizen te verjagen, dan geraak je tot bij Valmir de Vampier.

Lukt het jou om Valmir te verslaan?

Download de Bibberjacht-app en ga op pad!

Wandelen in augmented reality

Met de Bibberjacht-app ga je in ‘augmented reality’ (AR) op zoek naar pompoenen en vleermuizen. Onderweg krijgen de spelers-gezinnen opdrachten die ze tot een goed einde moeten brengen, om uiteindelijk (in AR) Valmir de Vampier te verslaan.

Wat is augmented reality?

Augmented Reality (AR) wordt in het Nederlands ook wel toegevoegde realiteit genoemd. Je ziet de wereld met een extra laag informatie er overheen. Door het gebruik van een AR-toepassing, bijvoorbeeld een app op je telefoon, voeg je informatie toe aan de ‘echte’ wereld. Wat je ziet is dus een combinatie van de echte wereld, verrijkt met virtuele figuren.

Zo zal je met de bibberjacht-app tijdens je wandeling de omgeving kunnen 'scannen' met je smartphone en verschijnen er (virtuele) pompoenen die je moet verzamelen en vleermuizen die je moet verslaan.

Hoe werkt het?

  • Je downloadt de bibberjacht-app via de Play- of Apple-store.
  • App geïnstalleerd? Dan kan je op pad, op zoek naar alle (virtuele) pompoenen en vleermuizen.
  • Open de app en klik op 'start een nieuwe wandeling'. Na 200 meter wandelen verschijnt er telkens een opdracht in augmented reality.
  • Lukt het jou om voldoende pompoenen te verzamelen en alle vleermuizen te vangen? Dan geraak je tot bij Valmir de Vampier en kan je hem verslaan!

Deze app werd ontwikkeld in samenwerking met Moonmonster, met de steun van Sport Vlaanderen.