Gezonde alternatieven voor water

Er wordt aangeraden om dagelijks minstens 1,5 liter water te drinken. Vind je een hele dag water drinken eerder eentonig en heb je zin in een gezonde afwisseling? Lees dan zeker verder.

Liever iets anders drinken dan 'gewoon' water? Wij stellen jou onze favoriete, frisse én gezonde alternatieve drankjes voor.

Water met een smaakje

Water met een smaakje is snel gemaakt en echt lekker. Je kent de klassieker wel: water met verse munt of komkommer. Maar daarnaast heb je tal van andere mogelijkheden die je eens moet uitproberen. We zetten er hier een paar op een rijtje:

  • Zoet: voeg stukjes vers fruit, zoals ananas, frambozen, aardbijen, bosbessen of granaatappelpitjes toe aan het water 
  • Zuur: pers citrusvruchten, zoals citroen, limoen, sinaasappel of pompelmoes bij het water
  • Combinatie van kruiden met fruit: het klinkt misschien gek, maar de combinatie aardbei en munt of citroen en gember vormen een lekker duo.

Smoothies

Ook smoothies zijn een gezond en gemakkelijk alternatief voor water, zolang je het houdt bij natuurlijke ingrediënten en er geen suiker aan toevoegt. 

Ben je een zoetebek?
Kies dan voor zoet fruit. Kies je lievelingsfruit en een handvol ijsblokjes en mix ze in de blender.

Tips!

  • Wil je de smoothie een volle smaak geven? Voeg er dan een scheutje melk of yoghurt aan toe.
  • Groene smoothies zijn in momenteel. Naast fruit bevatten deze smoothies ook groene groenten, zoals spinazie of broccoli.

Ijsthee

Vul een kookpot met ¾ water. Kook het water, voeg er je lievelingssmaak aan toe (vb. munt) en laat het een paar minuutjes intrekken. Voeg er dunne schil (zeste) van citroen of een andere citrusvrucht aan toe en laat het terug een paar minuutjes intrekken. Haal de zeste er uit en laat de thee afkoelen. Serveer de thee extra koud met ijsblokjes.

Je hoeft het dus niet altijd bij water te houden. Na een lange wandeling of een zalig sportmoment mag het gerust ook eens een van deze alternatieven zijn! Lekker én gezond.