Gezonde brooddoos

Het schooljaar is van start gegaan en de brooddozen worden terug goed gevuld. Kinderen leren, studeren, sporten en spelen doorheen de dag. Ze hebben dus veel energie nodig.

Door een gezonde lunch kunnen je kinderen ’s middags hun batterijen opladen zodat ze terug het beste van zichzelf kunnen geven.

Familie Fit tips voor een gezonde brooddoos

  • Neem bij voorkeur volkorenbrood. Je kan ook afwisselen zodat je kind alle smaken leert kennen.
  • Ben je bezig met het avondeten? Dan kan je ook al de brooddoos van morgen voorbereiden: extra pasta koken, een extra portie groenten klaarmaken, …
  • Beleg je boterham met fruit: een banaan, aardbeien of gebakken appeltjes. Geen tijd om fruit te snijden? Geef hapklare kerstomaatjes of radijsjes mee.
  • Boterhammen in verschillende vormpjes, bijvoorbeeld sterretjes of hartjes, vallen bij kinderen zeker in de smaak. Geen tijd? Boterhammen in een driehoek snijden maakt het ook al aantrekkelijker en vraagt geen extra tijd.

Familie Fit receptjes

Heb je geen inspiratie? Probeer onderstaande receptjes. Succes gegarandeerd!

  • Boterham spiesjes.
    Snij je boterham in vierkantjes. Prik ze op een stokje. Tussen elk stukje boterham kan je variëren met stukjes groente, kaas of fruit.
  • Twee kleuren boterham.
    Smeer een dubbele boterham, kies voor de ene kant bruin brood en voor de ander helft wit brood. Het geeft de inhoud van je brooddoos net iets meer kleur.

Op zoek naar nog meer ideetjes voor een gezonde lunch op school of het werk?
Neem een kijkje op de website van Gezond leven.