Je kleuter leren wennen in het water.

Kunnen zwemmen is belangrijk. Je als kind, jongere én als volwassene veilig in het water kunnen begeven, is een belangrijk eerste doel.

Met je kleuter én Gizi naar het zwembad.

"Gizi kijk, ik zwem" is een initiatief van Gezinssport Vlaanderen dat kleuters op een speelse en leerrijke manier leert wennen in het water en hen de stap leert zetten naar zwemmen. Het meisje Gizi neemt je kleuter mee op sleeptouw en toont wat ze allemaal kan in het zwembad. 

Bellen blazen in het water!
Trappen met de benen! Wie kan mama of papa helemaal nat spatten?
Sluipen als een krokodil door het water!
Springen in het water!
Kopje onder gaan!

Benieuwd naar nog méér oefeningen en kijkwijzers?

Ontdek onze kijkwijzersmap met meer dan 40 prenten en oefenstof. 
De kijkwijzers zijn vervaardigd uit waterafstotend materiaal. Ideaal voor gebruik in het zwembad!

De kijkwijzersmap kan je bestelling via de webshop van Gezinssport Vlaanderen.

Toen Gezinssport Vlaanderen veertig jaar geleden startte met het project "watergewenning en kleuterzwemmen" was dit meteen een schot in de roos. Duizenden gezinnen in Vlaanderen waren gecharmeerd door het initiatief en lieten zich door hun plaatselijke club gewillig meetronen naar het zwembad in de buurt. Op die manier hebben sindsdien zowat tweehonderdduizend baby's, peuters en kleuters de weg naar het zwembad gevonden.

Mede dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers in onze clubs en afdelingen, kende het project een ruime groei. Momenteel zijn er een 70-tal clubs watergewenning actief binnen onze federatie. Ontdek een club in jouw buurt.