Op mountainbikeavontuur met het hele gezin

Maak je het fietstochtje met je gezin graag wat avontuurlijker? De mountainbikeroutes van Sport Vlaanderen bezitten heel wat troeven voor gezinnen met jonge kinderen.

Sport Vlaanderen nam alle 183 mountainbikeroutes onder de loep en ging na welke lussen aan de criteria voor een kindvriendelijk route voldoen. De routes werden gescreend op 3 criteria: afstand (minder dan 20 km), berijdbaarheid en faciliteiten onderweg, zoals vb. een speelbos of picknickplek.

Waaraan herken je een kindvriendelijke mountainbikeroute?

Een kindvriendelijke mountainbikeroute herken je aan het kindvriendelijke label. Op basis van bovenstaande criteria kregen meer dan 100 lussen verspreid over 85 gemeenten het kindvriendelijke label.

Het label vind je op de startborden van alle mountainbikeroutes die in aanmerking komen. De gekleurde pijl naast het label geeft aan welke lus(sen) kindvriendelijk is/zijn (rode, groene en /of blauwe lus). Op het terrein wijst de bestaande en herkenbare signalisatie de gebruikers de weg.

Waar vind je de kindvriendelijke mountainbikeroutes?

Op de website van Routeyou vind je een lijst met een overzicht van alle kindvriendelijke routes. Je kan er bovendien de interactieve kaart downloaden.

Klik verder naar de website van Routeyou.