Vertrek op dorpeltrekking!

Het is gratis en kan op elk moment. Bij zonsopgang, in de herfst, op zondagnamiddag, na het werk… Het enige dat je hoeft te doen is je medereizigers verzamelen, je rugzak inpakken en vertrekken.

Hoe vertrek je op dorpeltrekking?

Stap 1: bepaal je startpunt en -tijdstip

Een echte dorpeltrekking start je vlak bij huis, aan je eigen dorpel. Nu moet je alleen nog beslissen wanneer je vertrekt. 's Morgens vroeg, in de namiddag of na het avondeten? Jij kiest!

Stap 2: pak je tas in

Regenjas of zonnecrème? Laarzen of stevige stapschoenen? En heeft iedereen wel een hapje en een drankje mee voor onderweg? Neem je een kaart mee of laat je het lot bepalen waar je naartoe stapt?

Stap 3: vertrek en laat je verrassen

We kunnen beginnen met de trekking. Stippel op voorhand je route uit of volg je voeten en laat je leiden door wat je ziet, ruikt, voelt, hoort … Focus je op de omgeving, en niet op je reistijd. Laat je vooral verwonderen door de pracht van je buurt.

Vul het ontdekking troef-doeboekje in en ga op avontuur!

© Iedereen verdient vakantie (Toerisme Vlaanderen)

#ontdekkingtroef-pakket

Wil je graag op dorpeltrekking vertrekken? Met het pakket van 'Iedereen verdient vakantie' heb je alles bij de hand om er een geslaagde tocht van te maken:

  • Een inspiratieboek met tips van andere vakantieplanners.
  • Een doeboek om op ontdekking te gaan in je eigen buurt.
  • Een kaart van Vlaanderen, een tikkeltje anders.

Je kan het pakket aanvragen via de website van Iedereen verdient vakantie.

#ontdekkingtroef is een initiatief van Toerisme Vlaanderen - Iedereen verdient vakantie.
Deel je ervaring en avonturen van de dorpeltrekking en stuur je foto via mail naar ontdekkingtroef@iedereenverdientvakantie.be.