Verwonder je voeten met deze 5 leuke blotevoetenpaden in Vlaanderen!

Zin in een origineel, sportief én avontuurlijk uitstapje met de kinderen? Trek dan eens naar een blotevoetenpad!

1. Lietenberg in Zutendaal (Limburg)

Op dit gevarieerde pad klauter je over stenen, boomsnippers, gras, modder, zand, keien en schelpen. De hangbrug en het labyrint maken het avontuur extra boeiend. Zelfs met peuters is dit traject goed te doen. Er zijn onderweg picknickplaatsen en rustpunten en natuurlijk klim je op de 18 meter hoge uitkijktoren, vanwaar je een geweldig zicht hebt op het Nationaal Park Hoge Kempen!

2. Gentbrugse Meersen (Oost-Vlaanderen)

Dit blotevoetenpad in Gentbrugge is ongeveer 1 km lang en het speciale eraan is dat het niet kunstmatig is aangelegd. Met dit pad volg je als het ware het weer en de seizoenen. Je mag hier ook van de paden afwijken en je eigen ding doen. Het blotevoetenpad brengt je onder andere langs een 'tipihippie', een potten- en pannenhoek en een loopbrug. Afsluiten doe je met een picknick, in de speeltuin of in het speelbos.

3. Oekene (West-Vlaanderen)

De beste periode om het blotevoetenpad in Oekene af te leggen is in de lente, want dan krijg je er het mooie schouwspel van de bloeiende fruitbomen van deze streek rond Roeselare gratis bovenop. In de boomgaard groeien maar liefst 32 verschillende fruitsoorten en een sappige appel of peer plukken, is toegestaan. Bovendien ligt de fruitboomgaard vlakbij een speelplein.

4. Barrevoetspad (Prov. Antwerpen)

In De Schorre in Boom kan je een zoektocht doen op het 1500 meter lang pad dat je barrevoets aflegt. Op het einde van het pad kan je meteen je voeten weer proper wassen met water dat je zelf kan oppompen. Handig, toch?

5. Verwonder je voetenpad (Vlaams-Brabant)

De Plantentuin annex speelbos in Meise is op zich al heel leuk voor families en sinds kort is er ook een 'Verwonder-je-voetenpad', dat zelfs gedeeltelijk door de vijvers van de Plantentuin loopt.


>>> Vind nog meer leuke blotevoetenpaden op de website van Uit met Vlieg!