Waterspelletjes!

Met water spelen is altijd leuk: in bad lekker spetteren, als het regent met je schoenen door de plassen lopen en uiteraard op warme dagen lekker spelen met water!

Familie Fit verzamelde enkele leuke waterspelletjes die je samen met de kinderen kan spelen.

 1. Waterglijbaan
  Met een plastic zeil en een tuinslang kom je al heel ver. Doe daar nog wat bruine zeep bij en je hebt een reuze glijbaan. Pret verzekerd!
 2. Spons-estafette
  Zet een parcours uit met aan het begin een volle emmer met een spons en aan het einde een leeg bakje. De opdracht: om het snelst het bakje laten overlopen door met de gevulde spons het parcours te volgen en te uit te wringen in het bakje aan de overkant.
 3. Evenwichtparcours
  Je kan nu hetzelfde parcours afleggen, maar nu met een beker water... op je hoofd!
 4. Zwembadscrabble
  Met dit spel scoor je gegarandeerd bij jong en oud. Het is ook heel simpel te maken. Je hebt nodig: sponsjes, een schaar, een viltstift. Knip de sponsjes in stukken en schrijf er een letter op. Gooi de letters in het water en laat de deelnemers een voor een letter halen. Wie het langste woord kan vormen, wint.
 5. Waterestafette
  Iedereen heeft een beker. Vul één beker met water. Ga achter elkaar staan en bepaal de eindmeet. De speler vooraan de rij heeft de gevulde beker vast en giet die boven het hoofd achterwaarts uit naar de volgende speler die het water met zijn beker probeert op te vangen. Deze speler giet op zijn beurt het water over naar de beker van de volgende speler, enz. Heb je jouw beker leeg gegoten dan sluit je achteraan de rij aan. Hoeveel water blijft erover als je de eindmeet hebt gehaald?
 6. Natte spons-bal
  Verzamel al je sponzen en maak ze goed nat. Eén speler heeft een emmer vast. De andere spelers proberen, vanaf de werplijn, de sponzen in de emmer te gooien.
 7. Flessenvoetbal
  Vul 2 flessen met water en maak 2 ploegjes. Met een bal probeer je de fles van de tegenpartij omver te trappen. Voorkom dat jouw fles geraakt wordt, want de ploeg wiens fles het eerste leeg is, verliest de flessenvoetbalmatch!
 8. Liedjes gorgelen
  Verdeel je in 2 ploegen. Eén ploeg gorgelt een liedje met een beetje water in de mond. De andere ploeg moet binnen de minuut raden welk liedje het is. Elk goed antwoord levert een punt op.
 9. Waterbeelden
  Ga voor een muur staan en beeld je favoriete sport uit. Laat je mama of papa jou (en de muur achter je) nat spuiten en ontdek je droge standbeeld op de natte muur.