Familie Mariën uit Herentals

De ambassadrice van onze zomerzoektochten en olympisch kampioene op de 4x100 meter sprint, Hanna Mariën, geniet van het leven na de sport. “Topsport is evident, kinderen opvoeden allesbehalve.”

Peking, Bangkok, Sotsji, Kaapstad… Eerst als topsprintster en later als bobsleester reist Hanna Mariën tussen 2001 en 2014 van hot naar her om overal met de wereldtop te wedijveren. Tegenwoordig speelt haar leven zich grotendeels af in Borsbeek.

Het is een heel ander leven. Vroeger leefde ik voor mezelf, nu leef ik voor mijn kinderen. Soms kijk ik erop terug en mis ik het topsportleven wel. We hebben de hele wereld gezien en heel mooie momenten gekend, maar ook veel slechte. En we stonden constant onder druk om te presteren. Nu is het leven constanter, mijn motto is ‘alles kan, niks moet’. Mijn enige doel op dit moment is onze kinderen opvoeden tot gezonde, fijne, verstandige wezens.

Geboren om te sporten

Je krijgt de mens wel uit de sport, maar sport nooit uit Hanna. Vandaag tennist, padelt en loopt ze nog meermaals per week. Ook met de koersfiets rijden vindt ze zalig.
Zo probeert ze een gezond en sportief voorbeeld te zijn voor haar kinderen.

Dochter Renée (4) en zoon August (bijna 1) bezorgen Hanna vandaag minder adrenaline en G-krachten dan bobsleewedstrijden, maar minstens evenveel zweet als de 100 meter sprint.

Ik ben geboren om te sporten. Het voelt evident. Kinderen opvoeden is dat allesbehalve. Ik vraag me constant af of ik het wel juist doe, of ik niet strenger moet zijn, andere dingen moet aanreiken… We hebben ooit met de vier dames van de aflossingsploeg (Kim Gevaert, Élodie Ouédraogo, Olivia Borlée en ik) een interview gegeven en die journalist vroeg toen wat we het moeilijkste vonden tussen topsport of mama zijn. Iedereen antwoordde in koor: ‘Voor de kinderen zorgen'.

40

Nog niet zo lang geleden rondde Hanna de kaap van 40. Veel toeters en bellen bleven uit, ze hield het op een rustig weekendje weg.

Voor veel mensen doet die leeftijd precies pijn, maar ik ben er oké mee. Ik voel me nog altijd 27.

Dat de jeugd haar nog niet heeft bijgebeend op de 100 meter sprint, helpt daarbij.

Mijn petekind is elf en wil in mijn voetsporen treden. Af en toe train ik hem op de piste, maar hij zal nog heel wat spek moeten eten voor hij zijn tante kan kloppen. Dus dat geeft dan wel een goed gevoel.

Je kan het volledige interview met Hanne Mariën lezen in ons HUP! ledenmagazine.
Wens je een abonnement op HUP!, dan kan je er hier één aanvragen.

Zomerzoektochten in Herentals

Van 1 juli tot en met 30 september kan je elke dag naar hartenlust wandelen, fietsen en geocachen in Herentals langs een mooie uitgestippelde route. Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leer je Herentals op een sportieve manier beter kennen.

Meer informatie vind je hier.

Doe mee en word ook een Familie Fit

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen.
Maak je Familie Fit-profiel aan en word, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

Doe mee