Familie Van den Borne uit Ravels

Patrick, Carine en hun dochters wonen in de gemeente Ravels. Tijdens het afgelopen 'corona-jaar' zijn ze samen, dankzij Familie Fit, meer gaan bewegen.

Stellen jullie je kort even voor?

Wij zijn Patrick en Carine, 48 en 53 jaar oud. Getrouwd sinds 1993. De dochters zijn pas het huis uit maar wonen in hetzelfde dorp.
Nicky is 26 en woont samen met haar vriend Sven 2 huizen naast het ouderlijke, Tinne is 25 en woont samen met haar vriend Jasper 500 meter verder.
We wonen in Ravels, de derde “bult” op de landkaart. Helemaal in het noorden tegen Nederland. Ravels is een echte plattelandsgemeente die we dankzij het wandelen nog beter hebben leren kennen, prachtige plaatsjes waar we eerder nog niet waren geweest.

Hoe kwamen jullie in aanraking met sport?

Voor het corona-tijdperk was het eerder beperkt tot korte wandelingetjes met de hond.
Nicky en Tinne zijn een beetje sportiever en gingen reeds lopen, fitnessen en af en toe boksen.

Sporten jullie samen of heeft ieder zijn of haar aparte sportmomentje(s)?

Door de week maakt iedereen in zijn agenda tijd vrij om aan sport te doen. Tijdens het weekend proberen we minstens één keer gezamenlijk af te spreken om een stevige wandeling te maken.

Het zorgt ervoor dat je na een drukke werkdag je hoofd even helemaal leeg kan maken en het is een fijn gezinsmoment geworden.

Welke tips geef je aan gezinnen om te starten met bewegen?

Probeer een uitdaging aan te gaan. Bij ons is Familie Fit er eentje geworden die ervoor zorgt dat je wil sporten. We hebben in het dorp echt een vibe gecreëerd, heel wat mensen hebben zich geregistreerd op www.familiefit.be wat het vandaag tot iets leuks maakt.

Geen wedstrijd die absoluut te winnen is maar eerder een soort van wij-gevoel.

Via sociale media hebben we verschillende inwoners van Ravels mee op de kar gekregen en ondertussen heeft ook het gemeentebestuur dit mee opgepikt. Hierdoor staan we vandaag op een mooie afgetekende 1ste plaats in de tussenstand van 'Meest fitte gemeenten'. Die eerste plaats vasthouden stimuleert je echt om verder te blijven sporten zonder dat het echt moet. Het is een leuke wedstrijd, maar wel eentje waar meedoen belangrijker is dan winnen, of toch bijna :-)

Hoe heeft Familie Fit jullie geholpen om samen en meer te gaan bewegen?

Door de uitdaging blijven we gemotiveerd om elke dag extra minuten te sporten. Ook de connectie met de Strava app is een leuk hulpmiddeltje dat we door Familie Fit hebben leren kennen.

Doe mee en word ook een Familie Fit

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen.
Maak je Familie Fit-profiel aan en word, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

Doe mee