Familie Van Ransbeeck uit Asse

Ineke en Ben wonen met hun twee kinderen in Asse (waar het gemeentehuis van Samson & Gert staat!). Momenteel is hun tuin dé ideale plek om samen te ravotten, te badmintonnen of te tuin-tennissen.

Wie zijn jullie?

  • Papa: Ben Van Ransbeeck, 35, speelt badminton en squash.
  • Mama: Ineke Uyttersprot, 33, speelt badminton, doet aan fitness-dance en yoga.
  • Grote broer: Ferre Van Ransbeeck, 6, zit geen 5 minuten stil. Gaat elke zaterdag kleuterturnen in de lokale Gezinssport-afdeling.
  • Kleine broer: Senn Van Ransbeeck, 4, doet alles wat zijn grote broer doet na. Mag sinds kort ook mee naar het kleuterturnen.

Ineke: Sport zit in onze genen, vermoed ik. Mijn ouders zijn allebei sportief, ze speelden beiden volleybal toen wij jonger waren. Zo zijn mijn zus en ik ook aan het volleyballen gegaan, terwijl mijn broer voor voetbal koos. En hebben we ook aan ballet gedaan, zijn we gaan dansen, hebben we atletiek en badminton geprobeerd, … We hebben alle drie altijd aan sport gedaan tijdens onze jeugd, en dat zijn we blijven doen. Dat goeie voorbeeld heeft duidelijk ook onze jongens geïnspireerd.

Doen jullie veel dingen samen of heeft ieder zijn of haar aparte beweegmomentje(s)?

Ineke: Elke week gaan Ben en ik samen badmintonnen op woensdagavond. We kunnen dan gelukkig altijd rekenen op oma ‘moeke’ om te komen babysitten. De andere sportmomenten worden apart ingepland, zodat er altijd iemand thuis is om op de kindjes te passen. Voorlopig lukt het goed om dat allemaal te regelen, maar van zodra de kinderen zelf actief aan het sporten gaan in een sportclub, zal de puzzel vermoedelijk wel wat ingewikkelder worden…

Nu ze nog ze klein zijn, spelen en bewegen we gewoon thuis, in de tuin veel samen! De kinderen doen niets liever dan sporten in de tuin; badmintonnen, voetballen, baseballen, basketballen, … alles passeert de revue.

Waarom is sport zo belangrijk voor jullie?

Ineke: Ik vind sport de ideale ontspanning: een perfecte manier om even alle zorgen en beslommeringen te vergeten, en nieuwe energie op te doen. Voor de kinderen is het dan weer een ideale uitlaatklep om energie kwijt te raken. En leren ze er belangrijke sociale en persoonlijke vaardigheden mee, zoals doorzettingsvermogen, discipline, teamspirit, …

Doe mee en word ook een Familie Fit

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen.
Maak je Familie Fit-profiel aan en word, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

Doe mee