Familie Vangramberen uit Aarschot

"Echt elke dag, 365 dagen per jaar, doe ik aan sport. Mijn lichaam zegt soms wel eens dat ik beter een dagje zou rusten, maar mijn hoofd heeft sport nodig. Het helpt me beter te functioneren."

We interviewden Maarten Vangramberen voor de eerste editie van ons HUP! magazine. 

Sport is vanzelfsprekend ten huize Vangramberen. Zijn vader was leerkracht lichamelijke opvoeding en voetbaltrainer. Sport was overal: op de televisie, in de krant, bij ons thuis.

“Papa wilde niet dat ik voetbal als eerste sport zou beoefenen. Hij had zelf niets anders dan voetbal gekend en hij wilde dat ik ook van andere sporten zou proeven. Dat begon met turnen, tennis, atletiek, om uiteindelijk toch ook te gaan voetballen."

De kinderen van Maarten hebben ook hun sport gevonden.
Felix (13) heeft gezwommen en atletiek gedaan, en nu speelt hij voetbal. Juliet (11) heeft een passie voor dieren en is gebeten door paardrijden.

“We sporten ook samen als gezin. Op woensdag en zaterdag gaan we allemaal samen lopen. Mijn vrouw Annick, Felix, Juliet en ik. Het groen van Hoegaarden in. We lopen nu toch al vlot 8,5 kilometer samen. Ook op vakantie doen we dat, samen een toertje gaan lopen. We praten dan wat, genieten van elkaar en van de natuur. Ik heb ze in het begin wat moeten motiveren, maar nu vinden ze dat loopmoment heel normaal. Sport is een deel van het huis geworden. Ze zien me elke dag sporten, dat helpt.”

Het volledige interview met Maarten Vangramberen kan je hier nalezen.

Meer beweegverhalen in ons magazine HUP!

Je wil meer bewegen, meer ontspannen en meer plezier beleven met het gezin? Hup!, het ledenmagazine van Gezinssport Vlaanderen geeft jouw gezin net dat duwtje in de rug. Allee hup, waar wacht je nog op?

HUP! magazine valt 4 keer per jaar in de bus. Als lid van Gezinssport Vlaanderen ontvang je dit magazine gratis. Lid worden van Gezinssport Vlaanderen kan via een lokale gezinssportclub of je kan ook individueel of als gezin aansluiten bij Gezinssport Vlaanderen.

Ben je geen lid, maar wens je het magazine toch graag te ontvangen, dan betaal je 7 euro/ex. of kan je ook een abonnement aangaan van 20 euro/4 ex. Stuur hiervoor een mailtje naar gezinssportvlaanderen@gezinsbond.be.

Doe mee en word ook een Familie Fit

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen.
Maak je Familie Fit-profiel aan en word, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

Doe mee