Familie Willox uit Hamme

Het eerste kwartier van ons gesprek vult de familie Willox met een opsomming van alle sporten die bij hen op het programma staan. Van kleinkind tot grootouder: iedereen is hier liever bezig dan lui.

Pater familias Roland (64), dochter Veronique (39), zoon Tom (41) en kleinkinderen Jari (13), Sterre (13) en Elias (11) vertellen waarom bewegen de rode draad is in hun familie.

Naast wandelen, fietsen en mountainbiken is badminton een gezamenlijke sport in de familie. Roland is intussen al jaren aangesloten bij de badmintonclub van Hamme, waar hij trainer is. Daar zijn twee redenen voor, zegt hij.

Badminton is een sport die je een leven lang kan doen én is een gezinssport. Ik had er altijd van gedroomd om samen met de familie pluimpjes te slaan, en kijk nu: met drie van de kleinkinderen heb ik wekelijks training.

Kleinzoon Elias (11) ruilde, net als zijn opa vroeger, voetbal in voor de racketsport. Niet om de sport zelf, maar wel omdat hij dat met de familie kan doen.

Als je kan kiezen om te sporten met de mensen die je het allerleukst vindt, dan doe je dat toch?

Het bewegen stopt trouwens niet aan de grenzen van het badmintonveld. Elk jaar nemen opa en oma de kleinkinderen mee op actieve vakantie, iets waar beide generaties telkens naar uitkijken. Jari (13):

We zijn al in Nederland geweest, maar de vorige keer bleven we in België. Dan gaan we kajakken, wandelen we samen, doen we een hoogtouwenparcours, leven we ons uit op een trampolinepark... En we gaan vaak zwemmen, want dat doen we allemaal heel graag.

Het volledige interview met de familie Willox kan je nalezen in het HUP! magazine van Gezinssport Vlaanderen.

Meer beweegverhalen in ons magazine HUP!

Je wil meer bewegen, meer ontspannen en meer plezier beleven met het gezin? Hup!, het ledenmagazine van Gezinssport Vlaanderen geeft jouw gezin net dat duwtje in de rug.
Allee hup, waar wacht je nog op?

HUP! magazine valt 4 keer per jaar in de bus. Als lid van Gezinssport Vlaanderen ontvang je dit magazine gratis. Als niet-lid betaal je 20 euro voor 4 edities. Lid worden van Gezinssport Vlaanderen kan via een lokale gezinssportclub of je kan ook individueel of als gezin rechtstreeks aansluiten bij Gezinssport Vlaanderen.

Doe mee en word ook een Familie Fit

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen.
Maak je Familie Fit-profiel aan en word, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

Doe mee