Beweeg in de natuur challenge!

+ 30 minuten

De natuur is een grote speeltuin. Ga op ontdekking en beweeg in de buitenlucht.

Ga op pad & prikkel je zintuigen

Het bos, je tuin of het park liggen vol met schatten: bladeren, kastanjes, eikels en dennenappels, …. Kan jij alle schatten ontdekken en herkennen met al je zintuigen?

Ga op pad en kijk, voel, luister, proef en ruik!

Familie Fit geeft je inspiratie in de beweegtip 'Prikkel je zintuigen'.

Bouw een kamp!

Niets zo leuk als een kamp bouwen in de achtertuin of het bos (of binnenshuis bij slecht weer). Je beweegt er niet alleen mee, het stimuleert ook de creativiteit en het logisch denken.

Om jullie op weg te zetten heeft Gezinssport Vlaanderen een Pinterest-bord met ideeën verzameld.

Maak je eigen land art.

Land art is een kunstvorm waarbij kunstenaars kuilen graven in een bepaalde vorm, stenen in een bepaald patroon leggen of het gras in een mooi patroontje maaien. De aanwezigheid van de mens in de natuur wordt hiermee in de verf gezet.

Een open plekje in het bos wordt jouw persoonlijke kunstenaarsatelier: tover het bos om tot een openluchtmuseum met je eigen natuurkunstwerken.

  • Waarmee? Met alles wat je maar vindt in de natuur, mét respect voor de levende en niet-levende natuur. Pluk geen paddenstoelen, breek geen takken af en verstoor de slaapplaats van de bosbewoners niet.
  • Hoe? Wees creatief met al wat je vindt, zonder niet-natuurlijke materialen te gebruiken: een echte natuurkunstenaar gebruikt geen lijm en geen touw.  

Laat je natuurkunstwerk achter waar je het gemaakt hebt, zodat de toekomstige voorbijgangers een leuke verrassing wacht.

Meer informatie vind je op de website van De Boom In!

Ga op wandel en ontdek de natuur.

Een kleurrijke vlinder, een prachtige bloem of een fascinerende paddenstoel: soms moét je gewoon weten hoe ze heten. De tijd is voorbij dat je daarvoor boeken moest doorploegen. De gratis app ObsIdentify vertelt je in één klik wat je voor je lens hebt.

Verzamel alle Familie Fit medailles!

Claim deze uitdaging via de rode knop bovenaan en zet de 'Beweeg in de natuur' medaille in jullie trofeeënkast.

Vind je geen rode knop terug?

De rode knop wordt geactiveerd als je een Familie Fit profiel hebt aangemaakt. Zo'n profiel is volledig gratis. Je vindt er bovendien nog enkele leuke extraatjes en kan er beweegminuten verzamelen voor jouw gezin.

Maak een Familie Fit profiel aan en blijf op de hoogte van alle uitdagingen en tips

Doe mee en word ook een Familie Fit

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen.
Maak je Familie Fit-profiel aan en word, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

Doe mee