Binnen de minuut-challenge!

+ 30 minuten

Familie Fit daagt je uit in 10 spelletjes die je binnen de minuut moet volbrengen. Daag je mama of papa uit in een partijtje ballon meppen of speel het 'snoepreisje' tegen je broer, nichtje of opa.

Familie Fit daagt jullie uit 'Binnen de minuut'!

10 spelletjes die je coördinatie, evenwicht en lachspieren op de proef stellen! Lukt het jullie om elke opdracht binnen de minuut de volbrengen?

Opdracht 1 - Panty Bowling

Neem een (oude) panty en steek in de voet van de panty een tennisbal. Knoop de panty rond je hoofd.
Stel 15 kegels of half gevulde plastic flessen op.
Probeer de kegels met de tennisbal in de panty omver te kegelen, door met je hoofd heen en weer te bewegen. Je mag de panty niet vastnemen met de handen!

Opdracht 2 - Ping poep schudden

Vul een lege doos van papieren zakdoekjes met pingpongballetjes of kleine papieren propjes. Maak de doos vast rond je middel (d.m.v. een touw of rekker). Spring op en neer, schud met die billen & probeer alle balletjes of propjes uit de doos te schudden.

Opdracht 3 - Ballon meppen

Blaas 3 ballonnen op. Tracht de drie ballonnen gelijktijdig, gedurende 1 minuut in de lucht te houden. Ballonnen vasthouden mag niet.

Opdracht 4 - De langste adem

Plaats 15 plastic bekers op een tafel. Blaas een ballon op en laat hem leeglopen om zo de 15 bekers van de tafel te blazen. Wie lukt het om alle bekers binnen de minuut van de tafel te blazen?

Opdracht 5 - Zweepslag

Maak het uiteinde van een (oude) handdoek vast aan de grond (met stevige tape). Plaats 2m verder een wasmand of kartonnen doos. Probeer het pingpongballetjes of papieren propje vanop de handdoek, met een 'zweepslag', te lanceren naar de mand. Wie slaagt erin om binnen de minuut het balletje in de mand te 'schieten'?

Opdracht 6 - Snoepreisje

Vul een schaal met snoepjes (vb. m&m's of dragibus). Met een rietje in de mond, en handen op de rug, probeer je een snoepje 'op te zuigen' en te transporteren naar een lege schaal aan de andere kant van de tafel. Hoeveel snoepjes kan je binnen de minuut naar de andere schaal transporteren?

Opdracht 7 - Stapelgek

Probeer met een boek kaarten, binnen de minuut, een zo hoog mogelijk kaartenhuis te maken.

Opdracht 8 - Pasta mania

Gebruik je mond om binnen de minuut zoveel mogelijk pasta pennes, aan 1 ongekookte spaghettisliert te rijgen.

Opdracht 9 - Bellen blazen

Speler 1 houdt een hoepel vast op borsthoogte. Speler 2 staat klaar aan de startlijn met een bellenblazer. Als de tijd begint, mag speler 2 de bellenblazer pakken en bellen gaan blazen. Speler 2 tracht binnen de minuut een intacte zeepbal door de hoepel van speler 1 te blazen, door enkel zijn adem als aansporing te gebruiken.

Opdracht 10 - Appelboom

Probeer binnen de minuut 5 appels op elkaar te stapelen, zodat ze minstens 3 seconden blijven staan. Je mag tijdens het spel niets aan de appels veranderen. Opdracht geslaagd? Eet die lekkere appel dan gerust op ;-)

Verzamel alle Familie Fit medailles!

Claim deze uitdaging via de rode knop bovenaan en zet de 'Binnen de minuut' medaille in jullie trofeeënkast.

Vind je geen rode knop terug?

De rode knop wordt geactiveerd als je een Familie Fit profiel hebt aangemaakt. Zo'n profiel is volledig gratis. Je vindt er bovendien nog enkele leuke extraatjes en kan er beweegminuten verzamelen voor jouw gezin.

Maak een Familie Fit profiel aan en blijf op de hoogte van alle uitdagingen en tips

Doe mee en word ook een Familie Fit

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen.
Maak je Familie Fit-profiel aan en word, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

Doe mee