De Familie Fit LOLympische Spelen

+ 30 minuten

Familie Fit daagt jullie uit in de LOLympische 7-kamp; 14 opdrachten in 7 disciplines: lopen, springen, werpen, balvaardigheid, worstelen, wandelen en evenwicht. Word een echte LOLympiër!

7 sportdisciplines - 14 opdrachten

De LOLympische Spelen 7-kamp telt 14 opdrachten, ingedeeld in 7 disciplines. Je mag kiezen welke opdracht uit het thema je uitvoert. Krijg je er geen genoeg van, dan mag je ze zeker alle 14 uitproberen :-)

Hieronder vind je een overzicht van alle opdrachten.
>>> De volledige speluitleg en varianten kan je hier downloaden.

Discipline - lopen

 1. De Gezinskilometer. Loop met het hele gezin een aflossingsrace van 1 kilometer.
 2. De 4 * 10 meter overloopspelen. Probeer een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in deze 4 overloopspelen: de stokjesrace, lepelrace, magische krant en tennis-kin-balestafette.

Discipline - springen

 1. De vloer is lava! Probeer de overkant van de kamer of tuin te bereiken door van het ene krantenvel naar het andere te springen.
 2. Lolympisch hinkelparcours. Teken een hinkelparcours van 10 vakken en voer bij elk nummer een springopdracht uit!

Discipline - balvaardigheid

 1. Speel een voetbalwedstrijdje met het hele gezin. Heb je geen doeltjes? Dan kan je met enkele rugzakken of een trui de doelpalen markeren.
 2. Basketbal: plaats een emmer op 2m afstand (of verder als het goed lukt). Probeer propjes papier of verschillende (soorten) ballen in de emmer te werpen.

Discipline - werpen

 1. Kogelstoten met een tennisbal.
 2. Speerwerpen met een nylonkous...

Discipline - worstelen

Stel je blootvoets per twee op. Elke speler schrijft met afwasbare stift of balpeneen zelfgekozen nummer op de voetzool. Baken een arena af (binnen: mat, buiten : grasveld). Wie kan het eerst het nummer lezen op de voetzool van de tegenstander?

Discipline - (snel)wandelen

 1. Bouw een hindernissenparcours in de tuin, het park of in huis. Probeer zo snel als je kan van start naar het einde van het parcours te geraken, zonder de grond te raken.
 2. Zet verspreid in de tuin of de woonkamer een aantal stoelen. Span een koord van stoel naar stoel. Vertrek bij de eerste stoel, geblinddoekt neem je de koord met 1 hand vast. Hoe snel geraak je bij de laatste stoel?

Discipline - evenwicht

 1. Tracht een bezemsteel of een andere stok zolang mogelijk op 1 vinger in evenwicht te houden.
 2. Baken een vierkant af. Elke speler heeft een kussen voor zijn buik. Spring op1 been en probeer de andere speler uit het vierkant te duwen.
 3. Werpspel op 1 been.

LOLympisch diploma

Brengen jullie de opdracht tot een goed einde, dan mag je de opdracht aanvinken op jouw LOLympische diploma. Het diploma kan je hier downloaden.

Verzamel alle Familie Fit medailles!

Claim deze uitdaging via de rode knop bovenaan en zet de LOLympische Familie Fit medaille in jullie trofeeënkast.

Vind je geen rode knop terug?

De rode knop wordt geactiveerd als je een Familie Fit profiel hebt aangemaakt. Zo'n profiel is volledig gratis. Je vindt er bovendien nog enkele leuke extraatjes en kan er beweegminuten verzamelen voor jouw gezin.

Word Familie Fit BV!

Mail ons je spannendste LOLympische fotos of filmpje, of post er eentje op Facebook of Instagram met #familiefit @gezinssportvlaanderen. Wie weet zie je jouw foto dan verschijnen in HUP, onze sportieve gezinsmagazine!

Maak een Familie Fit profiel aan en blijf op de hoogte van alle uitdagingen en tips

Doe mee en word ook een Familie Fit

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen.
Maak je Familie Fit-profiel aan en word, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

Doe mee