De knotsgekke Familie Fit Kermis!

+ 30 minuten

Organiseer je eigen Vlaamse kermis. Daag elkaar uit in 5 kermis-activiteiten: blikken werpen, flessenbowling, ringwerpen, knikkeren en eendjes vissen.

Organiseer de Familie Fit Kermis bij jou thuis

Een 'Vlaamse kermis' is een typisch Vlaams volksfeest met verschillende activiteiten, zoals blikwerpen, sjoelen, kegelen, ezeltje-prik,...

Je eigen Vlaamse kermis kan je ook thuis organiseren. Met eenvoudig 'huis en tuin'-materiaal geraak je al een eind ver.

Blikwerpen

Verzamel 10 lege conservenblikken. Plaats de blikken als een piramide op elkaar. Gooi met een kleine bal of pittenzakje de blikken om. Je kan zelf een pittenzakje maken met oud stof en rijstkorreltjes.

Flessenbowling

Verzamel 10 lege plastic flessen en vul ze half met zand of water. Sluit ze goed af. Stel de flessen zoals een bowlingspel op: 1 fles vooraan, 2 flessen op rij 2, 3 op rij 3 en 4 flessen op de achterste rij. Probeer met een grote bal zoveel mogelijk 'kegels' omver te rollen.

Ringwerpen

Heb je nodig: enkele kartonnen borden en een lege keukenrol. Verknip de kartonnen borden tot 'ringen'. Werp de ringen rond de 'werpstok' (de lege keukenrol). Hoeveel pogingen heb je nodig om alle ringen rond de werpstok te gooien?

Knikkeren

Heb je nodig: een (schoenen)doos en knikkers of pingpongballetjes.
Knip 4 à 6 poortjes van verschillende grootte uit de doos. Geef elk poortje een cijfer (vb. 10, 20, 30, ...). Dit zijn het aantal punten dat je verdient, als je een knikker door het poortje kan rollen.

Eendjes vissen

Maak zelf een vislijn met een tak of stokje en een stukje touw. Aan het einde van het touw bevestig je een haakje (vb. een geplooide paperclip).

Maak eendjes of visjes uit kartonnen bekers. Bevestig bovenaan een 'haakje' met karton ijzerdraad. Zo kan je de eendjes gemakkelijker vissen.

Verzamel alle Familie Fit medailles!

Claim deze uitdaging via de rode knop bovenaan en zet de Familie Fit Kermis-medaille in jullie trofeeënkast.

Vind je geen rode knop terug?

De rode knop wordt geactiveerd als je een Familie Fit profiel hebt aangemaakt. Zo'n profiel is volledig gratis. Je vindt er bovendien nog enkele leuke extraatjes en kan er beweegminuten verzamelen voor jouw gezin.

Maak een Familie Fit profiel aan en blijf op de hoogte van alle uitdagingen en tips

Doe mee en word ook een Familie Fit

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen.
Maak je Familie Fit-profiel aan en word, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

Doe mee