Vlaanderen is gek op de fiets!

Het WK Loopfietsen is een gezinsvriendelijke fietsactiviteit voor de allerkleinsten. Laat peuters en kleuters op een speelse manier de koers beleven!

Een goede voorbereiding zorgt voor een vlot verloop van het evenement. Hieronder geven we alvast enkele tips en aandachtspunten mee voor de organisatie van het WK Loopfietsen.

Het WK Loopfietsen kan voorlopig enkel aangevraagd worden door afdelingen van de Gezinsbond en Gezinssportclubs.

>>> Laarne organiseerde een WK loopfietsen >>> Een verslag

Locatie & parcours

Om te beginnen heb je uiteraard een parcours nodig. Hier is het vooral belangrijk dat het veilig is en er dus niet plots auto’s kunnen opduiken. Baken het parcours goed af!
Maak dit zeker niet te groot, je kan er desnoods voor kiezen om de deelnemers meerdere rondjes te laten rijden.

Wedstrijdverloop

Afhankelijk van het deelnemersveld en het uitgestippelde parcours kan je kiezen voor meerdere waves, aantal ronden, een oefenronde, …
Een moderator met geluidsinstallatie en micro kan helpen om alles in goede banen te leiden en vlot aan elkaar te praten.

Partners

Het WK Loopfietsen wordt gepromoot via de lokale afdelingen van De Gezinsbond en via de gemeenten en steden. Luister dus zeker eens bij de lokale afdeling of de sportdienst in jouw gemeente of stad of jullie dit niet samen kunnen organiseren. Ook de school kan zeker betrokken worden, in het bijzonder voor de bekendmaking van de activiteit.

(Vooraf) inschrijven

Je kan deelnemers ter plaatse of vooraf laten inschrijven. Dit laatste zorgt ervoor dat je op voorhand al een klein beetje zicht hebt op het aantal deelnemers en maakt het mogelijk om de juiste hoeveelheden materiaal te voorzien.

Wens je meer informatie?

Gezinssport Vlaanderen beschikt over een uitgebreider draaiboek met praktische organisatietips voor een geslaagd WK Loopfietsen.

Vraag hier het draaiboek aan

Wat voorziet Gezinssport Vlaanderen?

Bij Gezinssport Vlaanderen kan je terecht voor deelnamepakket(ten).
Eén deelnamepakket bevat al het nodige voor 20 deelnemers:

  • 20 coole medailles
  • 20 stoere fietsnummers (te bevestigen met colsonbandjes)
  • 20 mooie fietsdiploma’s
  • en het draaiboek

Optioneel: Gezinssport Vlaanderen heeft ook 10 loopfietsen en een startboog ter beschikking, die je als organisatie kan huren.

Prijs

  • 60 euro per deelnamepakket van 20 stuks (medailles, diploma's en fietsnummers, incl. verzendingskost)
  • Optioneel: 65 euro voor de huur van 10 loopfietsen en startboog.
    Afdelingen van de Gezinsbond krijgen 25 euro korting bij de huur van de loopfietsen. Voor clubs van Gezinssport Vlaanderen geldt een korting van 40 euro. 
    De loopfietsen en startboog kunnen opgehaald worden in Brussel (Arduinkaai 16) of Hamme (Loystraat 56).