Doe mee met de Knuffelturn-challenge

+ 30 minuten

Knuffelturnen is een plezierige manier van bewegen voor peuters en kleuters met één van hun (groot)ouders. Samen bewegen, voelen, genieten en ontspannen is het uiteindelijke doel.

'Knuffelturnen', wasda?

Knuffelturnen is een plezierige manier van bewegen voor peuters en kleuters met één van hun (groot)ouders. Tijdens het knuffelturnen staat de relatie tussen ouder en kind centraal. Het kind leert sociaal zijn en omgaan met anderen. Het ontdekt nieuwe dingen en krijgt een positiever zelfbeeld (‘Kijk, wat ik al kan!’). Door samen te turnen kan je als (groot)ouder je (klein)kind stimuleren en motiveren om samen te bewegen.

Vlieg mee met Familie Fit

Doe samen het 'Vliegtuig'! Leg je met de rug op de grond. Jouw kind neemt je handen vast en jij plaatst jouw voeten op het bekken van je kind. Je kind laat zich nu zachtjes voorover vallen, jij vangt hem/haar op met de voeten en duwt hem/haar omhoog. Je kind strekt zich volledig uit.

Doe de vlaggenstok!

Buig licht door de knieën en help je kind op jouw beide knieën te klimmen. Zoek samen een balans om in evenwicht te blijven door elkaars handen vast te houden. Ga door je knieën (zoals bij een squat-beweging). Je kind maakt een plank. Durft je kind zich achteruit te laten hangen en één hand los te laten?

Verzamel alle Familie Fit medailles!

Claim deze uitdaging via de rode knop bovenaan en zet de Knuffelturnen medaille in jullie trofeeënkast.

Vind je geen rode knop terug?

De rode knop wordt geactiveerd als je een Familie Fit profiel hebt aangemaakt. Zo'n profiel is volledig gratis. Je vindt er bovendien nog enkele leuke extraatjes en kan er beweegminuten verzamelen voor jouw gezin.

Maak een Familie Fit profiel aan en blijf op de hoogte van alle uitdagingen en tips

Doe mee en word ook een Familie Fit

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen.
Maak je Familie Fit-profiel aan en word, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

Doe mee